Financiële Dienstverleningen voor 2017

Net als Moeder Natuur, kunnen de verwachtingen en de topuitdagingen waarmee de bankindustrie wordt geconfronteerd onvoorspelbaar zijn. Zal in 2017 de omgeving van de financiële sector worden geraakt met meer stormen en minder eerlijke weersomstandigheden? Lees verder en kom meer te weten over de krachten die banken, commerciële vastgoedbedrijven, verzekeringsmaatschappijen en beleggingsmanagement bedrijven nodig zullen hebben om de komende jaren hun klanten tevreden te houden.

Bankieren en veiligheid

Er zijn verbeterde vooruitzichten voor banken en kapitaalmarkten. De structurele veranderingen zullen waarschijnlijk doorgaan in de vorm van nieuwe operationele modellen en investeringen in opkomende technologieën. Dit voor een betere efficiëntie en een hoger concurrentievermogen. Ondertussen wordt van banken en kapitaalmarkten verwacht dat ze zich verdiepen in het fintech-ecosysteem, aangezien de trend naar digitalisering versnelt.

Commercieel vastgoed

De vastgoedindustrie wordt steeds meer beïnvloed door snelle technologische vooruitgang en significante demografische verschuivingen, waaronder de groeiende verstedelijking, de levensduur van Baby Boomers en de gedifferentieerde levensstijlpatronen van millennials. Daarnaast blijven macro-economische en regelgevende ontwikkelingen van invloed op de winstgevendheid.

Beleggingsmanagement

Verschillende belangrijke trends zullen zeer waarschijnlijk de komende jaren de investeringsindustrie beïnvloeden. De trends zullen onder meer op te merken zijn in verschuivingen in het gedrag van de koper aangezien de Millennials een grotere kracht wordt in de beleggingsmarkt. Daarnaast zal er ook een verhoogde regelgeving van de Securities and Exchange Commission (SEC) komen; en het transformerende effect dat automatisering en andere opkomende technologieën zullen hebben op de industrie.

Verzekeringen

Flexibel zal in 2017 het nieuwe normaal zijn, omdat verzekeringsmaatschappijen een markt hebben die zich drastischer verandert dan ooit tevoren. Naast macro-economische, sociale en regelgevende veranderingen die waarschijnlijk de industrie zullen beïnvloeden, verzekeren verzekeraars ook veranderende trends op lange termijn. De toenemende verbinding tussen huishoudelijke apparatuur en deze op de werkplek, de ontwikkeling van autonome voertuigen en de toenemende bedreiging van cyberaanvallen verandert in grote mate de manier waarop mensen leven. De vele risico’s wil men verzachten met verzekeringsproducten. Verzekeraars zullen dus voortdurend hun bedrijfsmodellen moeten aanpassen om alle veranderingen bij te blijven, wat zowel als een bedreiging kan worden gezien of als groei.