Waar kan ik financiën studeren?

Er zijn, over de gehele wereld, ontzettend veel opleidingen die gefocust zijn op financiën en het bedrijfsleven. Niet alleen in Europa (zoals ik in Amsterdam), maar ook in Amerika is het aanbod en de kwaliteit enorm groot, hierdoor kan het wel eens lastig zijn om een keuze te maken en om zowel de positieve als de negatieve kanten van iedere opleiding uiteen te zetten.

Dit is dan ook precies de reden waarom ik een compleet overzicht heb gemaakt met de beste economische opleidingen in Europa en Amerika. Hierbij wordt ook een onderscheid gemaakt tussen de bachelor- en de masteropleiding.

Harvard University

Deze universiteit kent toch echt wel bijna iedereen, en dit is natuurlijk niet voor niks. Harvard is de oudste universiteit van heel Amerika en volgens QS World University Rankings de derde beste universiteit van de wereld. Dit is dan natuurlijk een fantastische en inspirerende plek om aan een economische opleiding te beginnen.

Een negatief aspect van Harvard is vooral het hoge collegegeld dat betaalt moet worden. Zo zal één jaar colleges volgen aan Harvard, je snel zo’n 48.000,- euro kosten.

Tilburg University

Op de universiteit van Tilburg wordt een relatief goede ‘Economie en Bedrijfseconomie’ bachelor aangeboden. Het mooie aan deze opleiding is dat studenten in het eerste jaar wordt alles leren over Hoe werken de basisprincipes van beleggen en aandelen, waarna ze in het tweede jaar een ietwat concretere richting kunnen kiezen. Hiermee kan je dus nog allerlei kanten mee op, je kan dan denken aan commercieel management, algemene economie en financieel management.

Pompeu Fabra University

Aan de Barcelona School of Management heeft men de mogelijkheid om een master in accounting en financieel management te volgen. Dit zou dan een specialisatie zijn op internationaal niveau. Het mooie hieraan is dus dat je na deze master in allerlei landen aan de slag zou kunnen gaan en voor buitenlandse bedrijven zou kunnen werken. Deze master wordt aangeboden in zowel het Spaans als in het Engels, dus het is wel belangrijk dat je de Engelse taal goed beheerst.

Daarnaast wordt er bij aanvang van deze master van je verwacht dat je al een universitaire bachelor af hebt gerond die gericht was op economie, het zakenleven of management.

Al met al zijn er ontzettend veel bachelor- en masteropleidingen te vinden die zich richten op het economische spectrum en het zakenleven. In dit artikel heb ik er een aantal onder elkaar gezet en besproken, maar het aanbod is, zoals hierboven al benoemd, echt enorm. In bijna ieder Europees land zijn wel één of meerdere universiteiten gesitueerd die kwalitatief onderwijs aanbieden en waar je een fantastische tijd zou kunnen hebben. Daarnaast wordt er in Amerika ook heel goed onderwijs aangeboden aan meerdere bekende en minder bekende universiteiten.